Hestehandel

15. - 16. august 2023

Reisebrev fra en hyggelig hestehandel

Endelig skal Eleah få seg hest på Stokka igjen. Da blir det atter liv i Sveins skatteparadis!

Hesten hentes altså fra Østlandet – møje kjøring!

Forsinkelsene begynte allerede i Stavanger. Det gjorde ikkkje någe, for skravlingen og latteren satt løst i baksetet. På grunn av kø og hyppig lading, rakk vi ikke siste ferge fra Horten til Moss, så vi måtte kjøre om Drøbak, hvilket krevde en ekstra lading. Ankomst litt over klokken 3 om natten.

Planen var egentlig å ta hestekjerra, altså stall-Caddyen vår som går på karbon. Men skumle lyder fra bakakselen fikk oss til å velge elbil likevel. Hengeren er tung, og da den har brems, er det nesten ikke strøm å rekuperere under bremsing eller i nedoverbakke. Mens vi normalt kan klare Stavanger – Oslo på en enkel batterifylling, lå vi nå på mellom 30 og 40 kWh/100km, og hanglet oss fra ladestasjon til ladestasjon drevet av rekkeviddeangst: Er det plass til tilhenger på langs ved neste ladestasjon, eller må vi hekte av tilhengeren? Oi, er ladestasjonen ute av drift i dag? Og hvorfor «Unexpected end of session»? Rekker vi neste? Tar den ikke ladebrikken vår? Nei, laste ned en ny app…, kanskje Vipps, QR-kode, rfid-kort? Nei, i dag fungerer bare parkerings-appen… Her har bransjen møje å gå på hvis dette en gang skal bli brukervennlig og transparent.

I seng klokken 4 – og vekkerklokke på 8. Men alle var jo spente på hesten!

Den hadde imidlertid ikke lyst til å gå på vognen. Men etter en times balering var vi på vei hjem sammen med Natchez som alle kaller for Nachos.

Hadde jeg hatt hest, så hadde jeg uten problem overlatt den til disse driftige jentene: Det er sterkt å se disse sikre og proffe hestedamane i aksjon, og det er lett å være sammen med dem i bilen i to samfulle dager med musikk og skravling!

Flott opplevelse, denne turen!