VaksinePress

En kampsak som splitter hele verden

Graffiti og annen gatekunst assosieres gjerne med kule markeringer i bybildet. Ofte er disse vernet av byens stolte myndigheter: Spraymalte ytringer som er så trendy at selv en finansspekulant kan pynte kontoret sitt med et slikt bilde for å gi virksomheten et skinn av samfunnsengasjement. Banksy for eksempel, eller vår lokale Pøbel, er Brønnøysund-registrert millionbutikk. Deres påståtte anonymitet er gimmik, og de kan sole seg i glansen fra massemediene.

Ildsjelene derimot, de som tar opp samfunnsproblemer, urett og undertrykkelse, fører et mer tilbaketrukket liv.

Jo viktigere idealistenes kampsaker er, desto raskere er vaktmestrene og kommunens overmalere ute med skrubb og vann påfølgende morgen!

Høsten 2021 gikk et dypt sukk over hele kloden: Er det forsvarlig å injisere barn et ytterst omstridt middel som bare har en nødtørftig «Emergency Use Authorization»? Har vi samvittighet til å presse dette på unge mennesker som er immune mot smitten, og som ikke har de ringeste forutsetningene til å ta et informert valg?

Skal vi nå bejuble eller bekjempe de idealistiske nattarbeiderne som er villige til å risikere bøter og erstatningssøksmål for deg, for meg, for våre barn?

Vet du om flere gatemarkeringer, vennligst tips fotografen!